Franskt

Alt er så franskt.

20130903-225925.jpg
Når du får Brioche med hjemmelaget aprikosmarmelade og pain au chocolate til frokost, kan du ikke være annet en glad.

Våknet klokken halv ett og ble møtt av to store, franske smil over komfyren og en fantastisk lukt som rommet hele kjøkkenet. Før jeg hadde rukket å fordøye frokosten ble lønsjen satt på bordet, en fantastisk grateng av noe franskt. Virkelig helt ok+.

Etter lønsjen dro vi inn til byen og skolen for et møte med rektor, skolens administrasjon, helsesøster, noen lærere og Mari. Det var absolutt hyggelig og sikkert interessant, hadde jeg skjønt hva de sa. Etter å ha underskrevet noen papirer dro vi og kjøpte litt skolesaker og andre, nødvendige ting.

20130903-225934.jpg
Det første jeg gjorde da jeg sto opp var å se på utsikten fra soveromsvinduet mitt, og jammen ligger det ikke et basseng midt i hagen. Tror jeg kan like meg her.

Etter en dukkert og grundig tap i mariocart var det tid for en liten apretiff før middagen. De så litt rart på meg da jeg sa jeg ville ha et glass vann, mens de koste seg med vin og deilige jucer. Plutselig kom et fat med en fantastisk pølse og potetgull, lagt fint rundt. Og da mener jeg ikke store, norske, groteske flak av potetgull, men små, delikate, franske flak.

Middagen ble servert halv ni og besto av en typ ratatouille som franskmoren min bare hadde slengt sammen, som besto av squash, løk og havens tomater. I tillegg et stort fat med kyllinglår. Absolutt godkjent.

20130903-230424.jpg
Etter middagen kom spørsmålet om jeg ville smake en ost, og plutselig sto hele bordet fullt av ulike oster, youghert, marmelader samt baguetten som lå igjen fra middagen. Mumsing av ost og Eilif er frelst. Har det ganske fint akkurat nå.

I morgen er det på med dress og første skoledag og første natt på internatet. Veldig spent.
Bonne nuit.

Reklame

4 tanker på “Franskt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s