Fransk elev

Det er tretti varmegrader og du går i sort dress hele dagen. Varmt, sjekk.

20130904-220505.jpg
Nå er første dag som fransk elev overstått. Jeg er ganske sliten. Veldig sliten. Sola steker, og lite vann har gjort meg en smule dehydrert.

Dagen begynte med en dusj og barbering før vi kjørte inn til LaRochelle og til skolen. Da vi kom ble jeg skrevet inn på internatet og fikk et rom. Jeg bor med to andre, aner ikke hva de heter, men de er sikkert hyggelige.

Jeg var på skolen klokken ti, og etter at ting var på plass på rommet, stengte internatet. Mellom ti og to var det absolutt ingenting som skjedde, utenom lønsj klokken tolv, så jeg har gått rundt som en fisk i cirka fire timer. Je suis norvegeien, et je ne parle pas francais. Absolutt dagens mest brukte setning.

Til lønsj var det ikke mindre enn en kald pizza, en bolle gulrøtter, et andelår og en karamellpudding. Eilif ble mett.

Klokken to var det et møte i et auditorium jeg skjønte litt mer av, for da var Mari der og fungerte litt som tolk. Etter plenumsmøtet tok Mari og jeg oss en tur ned til stranden (!) som ligger ti minutter unna skolen. Fikk også vite at vi kan gå hit for et lite bad i fritimene. Absolutt helt ok.
20130904-220511.jpg

Tror forresten jeg er nødt til å begynne å røyke. Klokken halv ti fikk vi beskjed om å gå ut, etter noen sekunder dannet det seg et tog som gikk stille ned til skoleporten. Jeg trodde det var en minnestund av noe slag da alle tok lightere opp i været, men så satt alle seg ned, og da kom lukten av rulletobakk. Det er noe av det rareste jeg har vært med på.
20130904-220519.jpgRøyketog?

Nå slukkes lyset, bonne nuit.

2 tanker på “Fransk elev

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s