Dette innlegget skulle blitt postet på lørdag, Internett var virkelig ikke med meg.
Beklager for ingen blogg i går. Det regna en del, og da var det ikke Internett på Eilif.
Uansett, på fredag hadde jeg min første time på kjøkkenet. Det er helt sykt mange kjøkken her, skolen har syv forskjellige restauranter med tilhørende kjøkken, pluss at den driver et hotel. Den første kjøkkentimen gjorde vi absolutt ingen ting, vi fikk bare en innføring i arbeidsmetoder og førstehjelp. Jeg skjønte kanskje syv prosent av det som foregikk. Satser og håper på at jeg lærte de resterende nittitre prosentene på greven i fjor, så henger jeg ikke så veldig etter.
Snilbilde av kjøkkenet vi jobber på.
Det deilige med fredager er at vi har kort dag, som tilsvarer en vanlig dag i Norge, ferdig halv tre. Siden Orane, min franske søster, ikke var ferdig før fem, dro Sandrine og jeg inn til LaRochelle. Det er virkelig en fin by.
I dag har Orane bursdag, så i går kom begge parra med besteforeldre. Vi åt og åt og åt. Og åt.
Noe jeg liker veldig godt er at matlagingen ikke begynner før gjestene kommer, men da begynner alle å lage mat, sammen, og mens det steker og koker, inntas apperetiffen. Gårsdagens apperetiff var virkelig bra altså.
Middagen ble ikke servert før klokken elleve, det var røkt makrellsalat til forrett, indrefillet av gris til hvovedrett, en terte til dessert og et hav av ost i mellom.
Om Eilif er glad og mett? Ganske.
Nå er det fullt av mat igjen, bursdagfeiring it is! Au revoir!
Tilbaketråkk: Anniversaire francais | Eilif