Viking?

Er det en felles referanse, og noe alle franskmenn har sett, så er det Astrix og Obelix – oppdrag Cleopatra.

20130921-191940.jpgViste jo at tegneserien var fransk, og regnet da med at franskmenn likte den, siden franskmenn liker franske ting. Men at de forguder og elsker filmen så høyt, og kan alle replikkene på rams, hadde jeg ikke trodd. Og nå tror du jeg overdriver, men det gjør jeg ikke, det kommer opp i en eller annen sammenheng minst hver dag. Tror det virker på samme måte som at alle nordmenn kan hele Reisen til julestjernen utenatt og refererer til den. Eller, er det kanskje bare meg?

Det begynner med at jeg forteller at jeg er norsk, de spør om jeg fryser fordi det blåser typ hele tiden, jeg sier nei, jeg er viking. De ler før de brått blir helt stille og spør i kor Have you seen Asterix et Obelix? Før jeg rekker å svare har jeg fått halve manuset ramset opp på flattrende fransk.

Og jeg tuller ikke, alle referer til den. Vertsfamilien, klassekamerater, de andre på rommet. Hele tiden. Tror jeg må se den på fransk for å komme et skritt nærmere fransk humor.

20130921-191953.jpg
Utenom snakk om Asterix og Obelix har jeg ikke gjort stort. Historienerden i meg har kommet litt frem etterhvert i samtalene, som irritere meg når de forbinder dem med vikinger, for Asterix og Obelix var vel strengt tatt ikke vikinger, men gallere? Er jo bare typ tusen års forskjell. Det bør jo de vite, som forguder det så veldig. Kan jo ikke fortelle dem det heller, vil ikke virke frekk og viktigper, men det er jeg jo. Foreløpig ler jeg hånelig av dem inni meg. Neida, joda, litt.

Nå er skoledagen snart over, bare fire timer igjen, hurra! Så er det mer ost og lekser i kveld, før kjøkken og helg i morgen. Jeg gleder meg. Salut.

Reklame

1 tanke på “Viking?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s