Terte og helg

Denne uka har virkelig gått i et. Slik at jeg verken har hatt tid eller overskudd til å blogge. Kort oppsumert har jeg sovet, spist, telt timene til jeg kan sove, telt timene til neste måltid og snakket fransk.

20131108-183316.jpgSliten gutt, hallo ja.

Fransken har jeg faktisk merket god fremgang med. Det er gøy. Gir meg håp også. Tenker noen ganger at det er litt feil måte å lære fransk på. Altså gjennom naturfag, fransk historie og regnskapslærere som snakker så fort at selv franskmenn ikke skjønner alt de sier. Tenker noen ganger det hadd vært enklere med kun fransk, uten at jeg må få med meg fagkunnskapen i tilleg. Blir litt som om en som aldri har rørt et piano begynner på notene til Hollbergsuitten. Men jeg merker fremgang, og det er fint.

Selvom jeg ikke er en franskekspert riktig enda, tror folk virkelig her at jeg er en engelskekspert. For all del, engelsken min er veldig god nå, etter disse månedene, men da jeg fikk tre hele ark med faguttrykk i natur og helsefag oversatt fra fransk til engelsk, smilte jeg litt. Det var absolutt veldig snillt og søtt gjort, men jeg må beklage og si jeg ikke er så oppdatert på hverken engelske eller for den saks skyld norsk naturfaguttrykk, så det kom liksom ikke så mye til hjelp. Mitt store spørsmål nå er om jeg skal oversette den franske eller den engelske delen til norsk?

I dag lagde vi tarte aux pommes og tarte alsacienne på kjøkkenet. Det var gøy. Jeg må ærlig innrømme at kjøkkentimene har vært litt kjedelige, da vi stort sett bare har øvd på å kutte, noe som ikke er kjempespennende i lengden. Men jeg er forsåvidt glad for det. Jeg har bare blitt bedre, så det har jo kommet til nytte. Desutten er det befriende å vite at hele klassen kan jobbe effektivitet. I Norge var det folk som ikke kunne kutte julliene på slutten av året. Her terpes alt time etter time, og selvom det følger med mye venting og repetisjoner, er det jo nødvendig.

20131108-180007.jpg

20131108-180139.jpgTertene var gode. Ikke formidable, men veldig gode. Tarte aux pommes er forresten epleterte, og tarte alsacienne er terte med en type vaniljekrem og epler der vaniljekremen er stekt i terteskallet sammen med eplene. Personlig ville jeg nok foretrukket å tilberedt vaniljekremen for seg selv (da den lett blir for varm i ovnen, og det fort kan skilles og dannes en svakt eggerørelignende masse), for så å hatt den over i terteskallet etterpå. Mest fordi en da er sikkeret et godt resultat og en slipper en kornete eksistens, men det er jo mer jobb. Nok tertenerding.

20131108-180030.jpgNå skal vi til Paris. Vet ikke om jeg har nevnt det? For i morgen skal vi se Frankrike-New Zeland, Rugby. Det tror jeg blir sykt kult. Utenom at jeg ikke skjønner et gram av reglene, så liker jeg sporten. Paris venter, så jeg må løpe. Håper vi blogges fra Paris. Er ikke sikker på hvor mye Internett jeg kommer til å møte på. Desutten er det kanskje ikke tid til Internett i en slik by? Håper jeg egentlig ikke det er.

3 tanker på “Terte og helg

  1. Fint å høre at du blir bedre i fransk og at du har det bra der borte 🙂 Vi savner deg alle veldig, men å høre fra deg her i ny og ne er jo nesten like bra når hele vesenet ditt lyser gjennom i alt du skriver.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s