Helgen, mat

Denne helgen har vært fin. Stikkord er mat. Jeg har sett gjennom flere av mine tidligere søndagsinnlegg, og tror sikkert over tre fjerdedel av de handler om hva jeg har spist i helgen. Dette blir intet unntak, for her har vi nemlig feirer bursdagen til minstemann i huset, Jules, og når man feirer, samler man familie, og når man samler familie, da spiser man.

Det hele begynte i går kveld. Jeg satt og leste forran peisen, i transe av slutten til «The perks of being a wallflower»(som jeg fikk tilsendt av Åshild sist helg, den var virkelig morsom. Bra bok). En vinflaske sprettes og før jeg rekker å lese ned siden er hele huset fylt til randen av besteforeldre, onkler, tanter og venninner.

Forretten ble servert klokken elleve. Hjemmelaget foie gras. Det var nydelig. Etterfulgt av hjemmelaget confit du canard og et ostefat uten like var kvelden komplett. Jeg føler det blir en stor repetisjon og beskrive hele måltidet, da jeg har beskrevet mitt forhold til mat og det å spise utallige ganger før. Avlikevel, det var helt fantastisk. Jeg la meg i totiden.

I dag våknet jeg til full musikk klokken ti og et kjøkken snudd på hodet av gårsdagen. Bordet var fullt av frokost, vinglass fra i går og rundt satt alle og småspiste, tilberedt neste måltid og sang til gammel Muse. Jeg ble helt satt ut. Personlig var jeg ganske dø etter i går, men man kan jo ikke gjøre annet en å smile når man finner hele familien og festen slik duforlot den kvelden før. Lurer på når de la seg, eller om de la seg, regner med det, for det har gått i hundre siden i morges.

I formiddag var det østers, en fantastisk fårikål lignende rett, ost (!) og en formidabel ostekake til dessert. Ispedd portvin, hvitt og rødt og noen glass champagne har denne helgen vært fantastisk. Virkelig, helt fantastisk.

Nå er jeg så mett og sliten at jeg helst bare vil ligge i fosterstilling. Vurdere å gjøre det og. Vet ikke helt. Kanskje. Jeg lever.

Det ble desverre ingen bilder, da jeg ikke har tatt noen. Jeg er veldig glad i å ikke ha telefonen i lomma om dagen. Når jeg nå bare er tilgjengelig i helgen, så har trangen og mitt eget krav til å være det minsket mye, og jeg er egentlig ikke så avhengig av å være det heller. Selvfølgelig, jeg oppdaterer meg hver fredag, og snakker med mamma og noen venner hver helg, men livet uten å være konstat pålogget er deilig. Egentlig veldig deilig. Tror mobil, Internett og tilgjengelighet ødelegger oss litt, skaper dårlig kunst. Uansett, det kan jeg skrive mer om en annen gang, hvis jeg vil.

Vil og forresten takke for all god respons på forrige innlegg. Det var koselig. I morgen går turen tilbake til internatet. Gleder meg egentlig. Hverdag og skole er godt, virkelig, ihvertfall når en forstår. Vi blogges!

2 tanker på “Helgen, mat

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s