Sudoku, Murakami et La Baleine Bleue

Du vet når du dropper flyet hjem, fordi de ringer deg dagen før og tilbyr sommerjobb? Når du da ompakker kofferten, ut med genserene, inn med kniver og forkle.

Jeg har egentlig aldri tenkt på meg selv som særlig spontan, men dette var jo ikke helt planlagt.image

Uansett, nå befinner jeg meg på île de Ré, en øy utenfor La Rochelle, innlosjert på loftet i restauranten jeg er i for sommeren. La Baleine Bleue, en liten skjømat-gastro hvor jeg er på dessertposten. Jeg sa jo selvfølgelig ja da de spurte om jeg hadde jobbet med dessert før, etter min filosofi om at ordet nei aldri vil føre en handling videre. Sannheten er jo egentlig nærmere motsatt. Uansett lærer jeg en del kult om dagen, så det er gøy, og sluttresultatene er ikke dårlige, så både chefen og jeg smiler.

Lagde blant annet en mojitosorbet her om dagen. Et ord, digg.
image

Ellers kjenner jeg jo for øyeblikket ingen på denne øya. Tiden går med til mye lesing, aprikoser og sudoku. Min nye favorittforfatter tror jeg forresten er Murakami, et navn jeg aldri klarer å huske. Litt som hvor det er u og hvor det er o i sudoku. Soduku? Uansett, leste ut Hardkokt eventyrland og verdens ende for en måned siden tror jeg, elsket den. Jeg er nå også snart ferdig med L’étranger, av Albert Camus, som jeg har lest på fransk. Problemet med å ikke reise hjem i sommer er jo at jeg ikke får påfyll med norske bøker, som tvinger meg til å lese fransk. Det går derfor en smule tregt.. Uansett, boken er good!
image

Ellers nyter jeg late timer her på Saint Martin de Ré, landsbyen restauranten ligger i. Timene mellom lunsj og kveldsservering går mest med til å ligge utstrakt og slikke sol, spise aprikos og løse koder av tall. Tror det kan bli en fin sommer !

2 tanker på “Sudoku, Murakami et La Baleine Bleue

  1. Såå koselig med et blogginnlegg igjen. Håper du har mye å skrive om fremover, for dette liker jeg☺️ Du får ønske noen bøker tilsendt vet jeg💕

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s