Sommer, bøker, ja

Hei bloggen, takk for sist.
Denne sommeren har gått utrolig fort. Jeg avsluttet mitt første år på lycéet i de første julidagene, og helgen etter fløy jeg hjem fra Paris. Mor og far sto klare på flyplassen, og rett fra flyet ble det tre timer i bil, inn i de svenske skoger, der en helg ved Väneren ventet på meg. Resten av juli ble tilbragt i Tønsberg. Lange kvelder med vin og venner, strand, grilling, slottsfjell og bobler på andres privatbrygger kan fint oppsummerer denne sommeren. I tilleg har min fine, franske venn Antoine vært på et lite norgesbesøk i de to varmeste ukene, der sommervestfold viste seg fra sitt vakreste. Finnes det noe bedre enn Stavern og verdens ende?

De ti første dagene i August var Gotland destinasjonen. Sammen med en god gjeng fra teateret hadde jeg en fantastisk uke i gamle Visby, der også mine atten år ble feiret. En av de første gratulasjonene kom fra Jan Eggum selv, som vi møtte på i et gammelt middelalderkloster, bygd om til et utested.

Noen timer ble oppholdt i den svenske hovedstaden forrige mandag før jeg fløy fra Arlanda til Nice. Hadde virkelig glemt hvor mye jeg liker Stockholm, og nå kan jeg nesten ikke vente med å komme tilbake dit, uansett hvor lenge det blir til.

I uken som gikk og i uken som kommer ligger jeg på Rivieraen, nyter den fantastiske rosévinen og smaker meg gjennom det provencalske kjøkken. Det første jeg oppdaget da flyet gikk ned for landing var at côte d’Azur virkelig er azur. For fantastisk. Jeg er forelsket i Frankrike.

IMG_6255.JPG jeg har også ødelagt telefonen min, så det eneste bildet som passer i dette innlegget er dette som jeg akkurat tok.

Det var min sommer i korte trekk. Og til alle dere som følger bloggen kun for antrekk og boktips; om dagen går jeg i badebukse, og forrige uke leste jeg ut ‘Jeg har et teppe i tusen farger’ av Anne B Ragde. I og med at jeg elsker henne og skrivemåten hennes over alt på jord, kan jeg kanskje ikke uttale meg så veldig om den, men personlig er det nok en av de beste bøkene jeg har lest. Absolutt noe å få med seg, så løp og kjøp, tror den kom ut på lørdag.

Uansett, jeg har akkurat lånt den videre til mor, men tror jeg må ha den ganske kjapt tilbake igjen. Føler det er en bok en trenger å ha i bokhyllen, slik at en kan ta den frem og lese et av kapittelene når man har behov for noe, avhengi av hva slags humør en er i.
Nå fortsetter jeg på Shantaram, som jeg har tatt litt opp og ned i hele sommer. Håper å bli ferdig med den før skolen begynner igjen i september, for ferien min er faktisk ikke over helt enda. Har fortsatt to uker igjen, før skolen og mitt første år på hybel begynner. Om jeg ikke skriver mer her før den tid ønsker jeg alle en fin avslutning på sommeren. Vi blogges!

1 tanke på “Sommer, bøker, ja

  1. Håper du trivdes i Roquebrune sur Argens. Jeg har egentlig ett par spørsmål om La Rochelle- Reiser sammen med en kamerat til Normandie om 3 uker. Skal videre sydover langs vestkysten av Frankrike. Bl. a. til Cognac, Bordeaux. Passerer La Rochelle og lurte på om du kjente til hotell og restaurant du kan anbefale der. Har kikket litt og det er en del hoteller og ca. 300 restauranter!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s